marți, 15 decembrie 2009

Femei vs. Bărbaţi


Femeia nu este câtuşi de puţin inferioară bărbatului, în afara lipsei de putere. – XenofonO frază atât de inteligentă.

Cu ceva timp în urmă aveam o discuţie contradictorie pe tema:"Inferiorităţii femeii faţă de bărbat" cu un blogger,nu`i specific numele pentru că poate nici nu`l interesează postarea asta.

El credea/crede că  femeile sunt inferioare bărbaţilor în orice domeniu`şi nu e DELOC aşa!

Am încercat să`i dau exemple de femei care în anumite domenii sunt mai bune,dar...găsea mereu contra-argumente,cum că ele nu ar fii reuşit fără ajutorul bărbaţilor.:|

Sunt multe domenii unde femeile nu neapărat sunt superioare bărbaţilor dar cu siguranţă sunt la acelaşi nivel chiar dacă bărbaţilor nu le convine.Nu ştiu ce vor să dovedească prin lipsa lor de încredere în aptitudinile femeilor...poate nu le convine că pot fii mai bune dacă`şi propun?:S 

De exemplu în creşterea copiilor cine se ocupă mai mult şi mai bine de ei?...Nimeni altcineva decât femeia!

În modeling cine deţine puterea?...Femeia!Cu toate că au început uşor uşor să intre şi bărbaţi în industria asta.

Defapt femeia este inferioară bărbatului doar din prisma lipsei de putere după cum bine spune şi Xenofon.


Aşadar FEMEIA NU ESTE INFERIOARĂ BĂRBATULUI!

4 comm`uri:

Codruttzz spunea...

trebuie sa recunosc ca acel blogger eram eu :)) si de ultimele tale paragrafe am zis si eu...am recunoscut...ca femeia se pricepe la 2 lucruri mai bine ca barbatul: a fi mama si a fi model!! Atat!!

Sa nu fiu inteles gresit...sunt multe femei pe lumea asta mai bune ca mult barbati la diverse lucruri...imi e clar ca daca joc tenis cu Serena Williams nu o sa castig niciun game! Asta clar...dar daca o pui pe Serena sa joaca cu Rafa....valeuuu!!! Aici intervine diferenta!!! :))

S-a discutat foarte mult pe egalitatea dintre sexe...foarte bine sunt de acord cu ea!! sincer!

diferenta vine iar tot din tenis....daca o castigatoare de Wimbledon castiga aceiasi bani ca un castigator de Wimbledon atunci de ce femeile joaca doar 3 seturi intr-un meci iar barbatii 5?? E asta egalitate??? Nu prea cred....sa zicem ca fiecare castiga 1 euro pe meci castigat...femeia castiga acel euro jucand o ora jumate pe cand barbatul in 5 ore...ti se pare egalitate?? :)

Valeria spunea...

Ar putea să joace şi femeile 5 ore dacă bărbaţii ar accepta egalitatea cu demnitate, nu să se bată în piept că ei sunt mai tari!:]
S`a discutat şi se discută datorită faptului că foarte mulţi bărbaţi nu acceptă această egalitate.

Codruttzz spunea...

oooooo ce mi-ar placea sa vad asa ceva...crede-ma ca daca ar castiga aceiasi bani...si s-ar juca tot atatea ore...NICIUN barbat nu ar avea ceva de comentat!!! Dar nici unul!!!

Ideea e ca voi intelegeti egalitatea in mod diferit...pentru mine e simplu:

1) muncim aceleasi ore = suntem platiti la fel!!! Dar in tenis nu e asa!

2) Vrei (ca femeie) sa castigi ca mine - ok fa si aceleasi meserii: intra in mina, urca-te pe bloc...daaar nu...ca femeile trebuie sa fie protejate, nu?? A fi protejata inseamna si a primi exact ce iti da cel ce te protejeaza...adica mai putin!!!
Si exemplele pot continua...

Valeria spunea...

Eu personal aş face toate cele enumerate de tine,cu mina,urcatu`pe bloc NU MAI ca să fie egalitate în sensu`puternic al cuvântului!!!!

Da`cine a cerut protejarea de care vorbeşti tu?Sigur nu o femeie.Voi[bărbaţi]aţi ajuns la concluzia că femeile trebuiesc protejate doar pentru că sunt femei.De ce?Poate că nu avem puterea/rezistenţa pe care o aveţi voi dar asta nu înseamnă că nu puteam să facem nimic că vaai suntem prea firave.:]

Trimiteți un comentariu